-
2024年12月英語四級閱讀理解模擬:泰國大象的生存危機
理了2024年12月英語四級閱讀理解模擬:泰國大象的生存危機,一起來看看吧。 2024年12月英語四級閱讀理解模擬:泰國大象的生存危機 For centuries, in the countries of south and Southeast Asia the elephant has been an intimate part of the culture, economy and religion, and nowhere more so than in Thailand. Unlike its African cousin, the Asian elephant is easily domesticated (馴化). The rare so-called white elephants have actually lent the authority of kingship to its rulers and until the 1920s the national flag was a white elephant on a red background.To the early Western visitors the country's romantic name was “Land of the White Elephant”. Today, however, the story is very different. Out of work and out of land, the Thai elephant struggles for survival in a nation that no longer needs it. The elephant has found itself more or less abandoned by previous owners who have moved on to a different economic world and a westernized society. And while the elephant's problems began many years ago, now it rates a very low national priority. How this reversal from national icon (圣像) to neglected animal came about is a tale of worsening environmental and the changing lives of the Thais themselves. According to Richard Lair, Thailand’s experts on the Asian elephant and author of the report Gone Astray, at the turn of the century there may well have beenas many as 100,000 domestic elephants in the country. In the north of Thailand alone it was estimated that more than 20,000 elephants were employed in transport, 1,000 of them alone on the road between the cities of Chiang Mai and Chiang Saen. This was at a time when 90 per cent of Thailand was still forest—a habitat (棲息地) that not only supported the animals but also made them necessary to carry goods and people. Nothing ploughs through dense forest better than a massive but sure-footed elephant. By 1950 the elephant population had dropped to a still substantial 13,397, but today there are probably nomore than 3,800, with another 1,350 roaming free in the national parks. But now, Thailand’s forest coversonly 20 per cent of the land. This deforestation (采伐森林) is the central point of the elephant's difficult situation, for it has effectively put the animals out of work. This century, as the road network grew, so the elephant's role as a beast of burden declined. 練習題: Choose correct answers to the question: 1. What can we know about African elephants from the passage? A. It is easy to tame them. B. It is hard to tame them. C. They are living a better life than Asian elephants. D. Their fate is quite similar to that of Asian elephants. 2. Thailand was once called “Land of the White Elephant” because_______. A. white elephant is rarely seen and thus very special B. white elephant was a national symbol until the 1920s C. white elephant has helped kings to gain the ruling authority D. this name was so romantic that it was popular among visitors 3. Why is the Thai elephant “out of work”, according to the author? A. Because the elephants are no longer useful to their owners. B. Because their owners are westernized and neglect them. C. Because the government pays little attention to the problem. D. Because there are too many elephants and too few jobs. 4. Which of the following statements is true about the elephant population at various times? A. There were 100,000 tamed elephants at the turn of the century. B. 20,000 elephants were employed in transport in Thailand at the turn of the century. C. By 1950 the elephant population in Thailand has been quite small. D. Today the elephant population is estimated at 5,150. 5. The passage is most probably from_______. A. a travel magazine B. a history book C. a research report D. an official announcement 參考答案: 1.[B] 事實細節(jié)題。本題考查對比處。根據(jù)文章第l段第3句:和非洲象不同,亞洲象容易馴養(yǎng),言下之意就是:非洲象不易馴養(yǎng)。答案中用tame替代原文的domesticate,意思相同。選項A與原文意思正好相反;選項C,D原文根本未提到。 2.[B] 推理判斷題。根據(jù)文章第l段第4句中的“until the 1920s the national flag was a white elephant on a red background.”可知當時白
2024-12-06 -
2023年6月六級作文最全模板,考前必看
說起六級,可能最頭疼的就是作文了。作文題目千變萬化,體裁又多種多樣,讓人頭禿...但是,一切皆可套路。六級作文也不例外! 而且六級考試大綱里對作文的要求是“要求切題,能正確表達思想,意義連貫,文理基本通順,無重大語言錯誤”,考察的是同學們運用英語書面表達思想的一般能力。 所以只要我們掌握了寫作的套路也就是模板,什么題材都可以信手拈來啦!下面,我們按照不同作文類型給出了不同的模板以及對應的常用表達,快來一起看看吧! 1. 解決方法類題型 TIPS: 1. 描述問題現(xiàn)狀 2. 如何解決(解決方案的優(yōu)缺點) In recent days, we have to face one problem
-
2024年12月英語四級閱讀理解模擬:房屋建筑
目中的after Hugo,由該句是的stricter,better-enforced codes可知C正確。 2.[A] 第4段開始具體介紹the house,根據(jù)該段最后一句可知,這幢房子的木制結構用長鋼筋加固了,因而特別結實,故選A。 3.[D] 根據(jù)題干的數(shù)字可迅速定位至第5段首,第2、3句闡述這樣做的目的是“將房屋抬髙到暴風雨巨浪之上,及讓巨浪能在屋下
2024-12-05 -
2024年12月英語四級閱讀理解模擬:大學專業(yè)選擇
2024年12月英語四級考試在即,同學們要認真?zhèn)淇寂?。今天為大家?guī)淼氖?024年12月英語四級閱讀理解模擬:大學專業(yè)選擇,一起來看看吧。 2024年12月英語四級閱讀理解模擬:大學專業(yè)選擇 One of the bitterest and most time-worm debates in student union bars up and down the country is resolved as academic research confirms that in financial terms at least, arts degrees are a complete waste of time.Getting through university boosts students’earnings by 25%, on a weighted average, or $220,000 over theirlifetime, according to Professor Ian Walker of Warwick University-but if they study Shakespeare or the peasants’revolt instead of anatomy of contract law, those gains are likely to be completely wiped out. The government is about to allow universities to charge students up to $3,000 a year for their degrees, arguing that it’s a small price to pay compared with the financial rewards graduates reap later in life. But Prof. Walker’s research shows there are sharp variations in returns according to which subject a student takes. Law, medicine and economics or business are the most lucrative choices, making their average earnings 25% higher, according to the article, published in the office for national statistics’monthly journal. Scientists get 10-15% extra. At the bottom of the list are arts subjects, which make only a “small ”differenceto earnings- a small negative one, in fact. Just ahead are degrees in education-which leave hard pressed teachers anaverage of 5% better off a year than if they had left school at 18. “it’s hard to resist the conclusion that what students learn does matter a lot; and some subject areas givemore modest financial returns than others,” Prof. Walker said. As an economist, he was quick to point outthat students might gain non-financial returns from arts degrees:”Studying economics might be very dull, forexample, and studying post-modernism might be a lot of fun.” 練習題: Choose correct answers to the question: 1.What is the best title for the passage? A.Professor Walker’s Research B.How to Make Big Money. C.Differences Between Science and Arts Degrees. D.Studying Arts Has Negative Financial Outcome. 2.Universities charge students a rather high tuition mainly because_____ provide the students with very prosperous subjects to learn assume that their graduates can earn much more than they had paid don’t get financial support from the government need much revenue to support the educational expenses 3.The word “l(fā)ucrative”(Line 1, Para. 4) most probably means _____ le ve able le 4.Law, medical and business graduates could earn 25% more than ______ ion graduates graduates who had not studied at the university average income 5.We can safely conclude that the author ______ s arts degrees as meaningless this result disappointing and unfair the students to think twice before they decide what to learn in college that arts degrees are still rewarding despite its scarce financial returns 參考答案: 1.[D] 主旨大意題。本文為Walker教授的研究成果,旨在說明不同專業(yè)的畢業(yè)生有不同的經濟回報,并非要傳授發(fā)財心得或者比較文理科的異同。文章首句即為本題解題關鍵,故D正確。 2.[B] 事實細節(jié)題。定位至第3段第1句。本文只有這一句與收取學費有關,后一個分句即前一個分句的理由,抓住其中隱含的因果關系就不難找到正確答案。 3.[C] 詞義理解題。通過下文數(shù)據(jù)earnings 25% higher和get 10-15% extra可以推測lucrative大意應為“給人帶來豐厚收入的”,故選C。 4.[C] 事實細節(jié)題。第4段中出現(xiàn)了幾個比較數(shù)字,考題要求找到此段首句提到的收人增加25%的參照點。第2段第1句中的Getting through university 表明這類學生收人增加25%的參照對象是沒讀大學的人,且從第4段第3句中的the list和第4句即可以確定這一段是在比較大學畢業(yè)與18歲畢業(yè)(即沒讀大學)收入的不同,因此C正確。 5.[D] 推理判斷題。結論往往出現(xiàn)在文章結尾,要想答對此題,一定要仔細體會本文末句。本文雖然重點討論文科沒有經濟效益,但是作者并沒有做出主觀判斷,故A、B、C都不正確,而作者在文章最后講到了人文學科雖然經濟效益不佳但學習過程更有趣,故D符合作者意思。 以上就是關于“2024年12月英語四級閱讀理解模擬:大學專業(yè)選擇”的全部內容啦,祝同學們考試順利。
2024-12-04 -
拜托~ 別再瞎用四級作文模板了!
有的句子(自由發(fā)揮),句句不能讀。主謂一致做不到;單復數(shù)也搞混;時態(tài)、語態(tài)一團糟,這些都會分分鐘出賣你自己的真實水平。此時此刻,你乖乖背寫下來的那些模板句子也完全不是優(yōu)勢了。所以,基本的語法得踏實學,每一步都算數(shù)! 05 模板跟主題壓根對不上 說白了,這種就是生拉硬套。也許從一開始你就不明白自己都背了什么模板,純屬在試卷上占位碰運氣!老師縱使一天要閱幾萬個人,你這點小九九還是分分鐘能識破的。所以先好好審題,哪怕你背會的模板了只有一句用得上,也別在那兒浪費筆墨、一通胡寫! 06 為了湊字數(shù)的廢話模板 別用太多,因為老師根本就不看這些,看的是主題句,不要為了字數(shù)而字數(shù)嘛。更何況已經有千萬個小伙伴和你一樣在用同樣的套路,這是要給老師催吐的節(jié)奏呀~ 所以呢? 從現(xiàn)在開始,挑幾個你喜歡的版本,認真分析總結一下那些好詞好句好思路。然后考前一定要親手動筆寫一下,不然你都看不懂自己再寫什么~ 如果你使用了模板,單詞、語法也都正確,內容又切題,那閱卷老師有什么理由克扣你的分兒呢?對不?圖片 希望大家都能在模板的幫助下,穩(wěn)打穩(wěn)扎,寫模板可行不? 模板 它的作用并非 如你所思 四級開考這么多年,關于作文模板出點靠譜的東西來~
-
2024年12月英語四級閱讀理解模擬:超導材料
材料,再逐一說明。 答案詳解 1. B 三種超導材料。答案再第一段最后一句“神奇的塑料、玻璃和陶瓷”。下面各段具體講這三種材料。第二段講陶瓷:“新材料之關鍵在于研究工作者不斷提高在分子水平上處理物質的能力。舉陶瓷為例,由于它的脆性,長期來應用范圍有限。但是通過改善導致脆性的微小缺陷,科學家制造出一種保持原有硬度和抗熱性,但堅實得多的陶瓷”。第三段講塑料。“類似的轉折發(fā)生在塑料上,高強度的塑料建成了橋梁、溜冰場、直升機的葉輪。一種震動或推動就能發(fā)電的新型塑料用于電子吉他上,觸及傳感塑料用于機械手和空手道外衣上,它能自動記錄每次擊打。”后面談及塑料垃圾可以處理,或者制造可分解還原的塑料制品。塑料內
2024-11-30 -
2023年6月英語四級寫作模板
2023年6月英語四級考試將在6月17日上午舉行,大家準備的如何?為了幫助同學們更好地備考四級考試,@滬江英語四六級微信公眾號整理了四級作文模板,希望對你有所幫助。 1. 解決方法類題型 TIPS: 1. 描述問題現(xiàn)狀 2. 如何解決(解決方案的優(yōu)缺點) In recent days, we have to face one problem ______(描述問題A), which is becoming more and more serious. First, ______ (說明A的現(xiàn)狀). Second, ______ (舉例進一步說明現(xiàn)狀) . Confronted with A
-
2024年12月英語六級聽力常考句式及短語:介紹性語句
2024年12月英語六級考試將在12月14日下午舉行,大家準備的如何?為了幫助同學們更好地備考六級,@滬江英語四六級微信公眾號為大家整理了2024年12月英語六級聽力??季涫郊岸陶Z:介紹性語句,供大家參考閱讀。 2024年12月英語六級聽力常考句式及短語:介紹性語句 日常生活中我們會經常碰到一些朋友小聚會,生日晚會等場面。在這些活動中,總會有一些我們不認識的人,因而互相介紹在這里就顯得非常的重要。在聽力中,人物介紹往往是一句帶過,因此通過這些有限句子弄清人物關系十分重要。同時要注意語氣的委婉。 英語中介紹性的語句通常有: May I know your name?(請問貴姓?) It's
2024-12-07 -
2024年12月英語四級閱讀理解模擬:電子產品的可循環(huán)
準確,文中只提到plastics sandwich里層是100%的再生塑料。 4.[C] 推理判斷題。本題考査轉折處。最后一段倒數(shù)第2句中的Unfortunately一詞指出了用鎂作機殼的電視機很貴,從而暗示它們并不受消費者歡迎,所以選項C正確。選項A屬原文明確表達的意思。本段第2句只指出鎂是一種理想的再生材料(ideal for recycling),因此選項B不對;全文并未比較塑料和鎂哪個更好,因此選項D不對。 5.[A] 主旨大意題。文中作者只是客觀地描述亊實,吿知讀者日本的電子產品再循環(huán)使用的一些新變化和新技術,抓住這個主旨就能選出正確答案A。作者并未發(fā)表任何個人觀點,也未做出任何指示或預測。 以上就是關于“2024年12月英語四級閱讀理解模擬:電子產品的可循環(huán)”的全部內容啦,祝同學們四級考試順利。
2024-12-01 -
英語四級作文通用模板
備考英語四級作文的過程中,掌握一些寫作模板對考試能起到很大的幫助。下面是英語四級作文通用模板,大家可以作為學習的參考。 英語四級作文通用模板 1.討論觀點類文章 Nowadays,there is a growing concern over such a phenomenon that_ . 如今,人們越來越關注這種現(xiàn)象——(這是第一步,提出觀點。) Different people have different views on_____.Some people think that_____, others argue that __________. 不同的人有不同的觀點,一些人認為
2023-01-06